Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina - odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
 
  Białko w proszku

Proces technologiczny:

  • Wybijanie świeżych jaj kurzych
  • Separacja białka
  • Filtracja
  • Pasteryzacja
  • Schładzanie
  • Suszenie
  • Pakowanie
  • Magazynowanie

Zalecana regeneracja proszku:

Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 7 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada białku z około 219 jaj kurzych o wadze 60g.

Potencjalne alergeny:

Białko jaja kurzego

Oświadczenie GMO:

Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.

Radiacja:

Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.

Opakowanie:

  • Materiał: standardowe opakowanie stanowi karton z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
  • Ciężar jednostkowy produktu: 20 i 10 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy

Warunki przechowywania i transportu:

Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia

Okres przydatności do spożycia:

18 miesięcy od daty produkcji

Zastosowanie:

Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, wyroby farmaceutyczne.

   
Home | Firma | Technologia produkcji | Oferta | Kontrola jakości | Kontakt
© P.P.R.S "Basso" Spółka z o.o. - Nowy Sącz. Realizacja projektu: Verakom