Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina - odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
 
 

Masa jajowa płynna pasteryzowana

Proces technologiczny:

  • Wybijanie świeżych jaj kurzych
  • Filtracja
  • Pasteryzacja
  • Schładzanie
  • Pakowanie
  • Magazynowanie

Odpowiednik produktu:

1kg produktu odpowiada masie jajowej z około 19 jaj kurzych o wadze 60g.

Potencjalne alergeny:

Jaja kurze

Oświadczenie GMO:

Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.

Radiacja:

Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.

Opakowanie:

  • Aseptyczny worek foliowy (bag in box) o pojemności 10 kg umieszczony w kartonie
  • Zbiornik ze stali k.o. o pojemności do 1000 kg
  • Zbiornik z tworzywa sztucznego o pojemności do 1000 kg

Warunki przechowywania i transportu:

Temperatura 0-4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48 godzin

Okres przydatności do spożycia:

W zależności od rodzaju opakowania okres przydatności produktu do spożycia jest następujący:

  • Bag in box - 35 dni od daty produkcji
  • Zbiornik ze stali k.o. - 14 dni od daty produkcji
  • Zbiornik z tworzywa sztucznego - 7 dni od daty produkcji

Zastosowanie:

Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne.

Home | Firma | Technologia produkcji | Oferta | Kontrola jakości | Kontakt
© P.P.R.S "Basso" Spółka z o.o. - Nowy Sącz. Realizacja projektu: Verakom