Cały proces produkcji w naszym Zakładzie Przetwórstwa Jaj podlega pełnej automatyzacji. Ciągła modernizacja linii technologicznych zaowocowała, iż obecnie posiadamy najnowocześniejsze urządzenia oraz rozwiązania technologiczne przeznaczone dla przemysłu przetwórstwa jaj. Proces produkcji obejmuje swym zakresem następujące etapy:

Produkty suszone

  • Wybijanie oraz separowanie treści jaj
  • Filtrowanie
  • Ultrafiltracja
  • Pasteryzacja
  • Schładzanie
  • Suszenie
  • Pakowanie i magazynowanie produktów gotowych

Produkty płynne

  • Wybijanie oraz separowanie treści jaj
  • Filtrowanie
  • Pasteryzacja
  • Schładzanie
  • Pakowanie i magazynowanie produktów gotowych

Każdy etap produkcji jest dokładnie kontrolowany, mycie linii produkcyjnych odbywa się automatycznie w systemie CIP, a końcowy produkt jest przechowywany w nowoczesnym magazynie wysokiego składowania. Wszystkie te elementy czynią, iż Basso jest obecnie wiodącą firmą w Europie pod względem zastosowania nowoczesnych rozwiązań technologicznych w branży przetwórstwa jaj.

 
Home | Firma | Technologia produkcji | Oferta | Kontrola jakości | Kontakt
© P.P.R.S "Basso" Spółka z o.o. - Nowy Sącz. Realizacja projektu: Verakom